انواع پکیج را بهتر بشناسیم
آشنایی و راهنمای خرید در رابطه با انواع پکیج:
برای گرم کردن منازل در زمستان و داشتن آب گرم، روش های مختلفی از قدیم وجود داشته است. اگر از گرم کردن های هیزمی خانه و گرم کردن آب بر روی آتش برای استحمام، بگذریم می رسیم به روش هایی نوین تر مانند استفاده از آبگرم کن های نفتی و گازی و بخاری ها. که اولی برای گرم کردن آب گرم خانه و دومی برای گرم کردن محیط خانه، استفاده می شدند.
همزمان با آنها استفاده از شوفاژخانه و رادیاتورها برای گرما بخشیدن به خانه و آب؛ رواج پیدا کرد که با توجه به منبع انرژی آنها ، گازوئیلی و سپس گازی شدند.
وجود شوفاژخانه ها باعث می شد که حتما اتاقی به نام موتورخانه هم در قسمت زیرزمین و پارکینگ خانه ها ساخته شود تا بتوان تجهیزات شوفاژخانه که زیاد و حجیم و پرسروصدا بودند را در خود جای دهد. امروزه به جای این شوفاژخانه های قدیمی از انواع پکیج، استفاده می شود.
در حقیقت پکیج ها همان شوفاژخانه ها هستند که به صورت خیلی جمع و جور و کم حجم و قابل دسترس و در فضایی داخل خانه و اشپزخانه، قابل نصب شده اند.
انواع پکیج ها به مرور زمان جای خود را در ساختمان های تازه ساخت پیدا کرده اند که هم گرم کردن خانه را مانند شوفاژخانه ها به عهده دارند و هم وظیفه گرم کردن آب منزل مانند آبگرمکن ها!
انواع پکیج ها برای گرمایش خانه از رادیاتورها، گرمایش از کف، فن کوئل، و... برای گرم کردن خانه استفاده می کنند. (گرما از طریق گردش آب گرم در این سیستم ها، در محیط خانه پخش می شود)
مشخصات انواع پکیج :
پکیج ها از گاز یا برق به عنوان منبع سوخت استفاده می کنند و به نسبت میزان کاری که انجام می دهد ( گرم کردن آب و گرمایش خانه) مصرف انرژی بهینه تری را دارند. عملیات انواع پکیج ها به این گونه است که آب سرد وارد لوله ها و سنسورهای پکیج شده، گرم می شود و وارد لوله ها و یا رادیاتورها می شود.
همچنین انواع پکیج ها براساس فضای کمتری که نسبت به شوفاژخانه های قدیمی می گیرند و البته استاندارد بودنشان، مورد استقبال افراد زیادی قرار گرفته است. پکیج دسترسی شخصی را به سیستم گرمایشی یک واحد میسر می کند و به این ترتیب به بسیاری از درگیری های که درگذشته بر اثر میزان مصرف مشترک گاز در مجتمع های مسکونی، پایان داده است. ایمنی استفاده از انواع پکیج هم بالا بوده و به طور کلی یک نوع مولد گرما، با کمترین مصرف انرژی و بالاترین عملکرد می باشد.
معرفی انواع پکیج:
پکیج ها مدل ها و انواع مختلفی دارند که براساس نوع قرارگیری و نحوه نصب آنها به دو دسته:
پکیج زمینی و پکیج دیواری تقسیم می شوند.
البته نوع دیگری از تقسیم بندی پکیج ها هم وجود دارد که به نحوه بیرون دادن دود از آن، بستگی دارد:
پکیج دودکش دار، پکیج بدون دودکش ( بدون فن)
همچنین می توان آنها را براساس سیستم دیجیتال و یا آنالوگ هم تقسیم بندی کرد.
آشنایی با پکیج دیواری:
پکیج دیواری سیستم گرمایشی است که بر روی دیوار آشپزخانه و یا تراس، نصب می شود. از آبگرمکن های زمینی کوچکترند اما از آبگرمکن های دیواری کمی بزرگتر هستند و نیاز شما به موتورخانه و آبگرمکن های قدیمی را مرتفع می کنند.
این پکیج می تواند هم به شکل مخزن دار باشد هم بدون مخزن. معمولا سیستم بدون مخزن محبوبیت بیشتری داشته و عملکرد سریع تری نسبت به مخزن دار می تواند داشته باشد و راندمان انرژی مطلوب تری را هم می تواند مهیا کند.
مدل های مخزن دار، از یک مخزن اضافه در کنار پکیج استفاده می شود و آب در آن می تواند جمع آوری شود.
عملیات و مکانیزم کار پکیج دیواری در تابستان و زمستان با هم تفاوت دارد. زیرا در تابستان فقط به آب گرم برای استحمام نیاز است اما در زمستان علاوه بر این، احتیاج به گرمایش خانه را هم داریم که البته آن هم بسته به دمای روزانه و میزان برودت هوا می تواند شدت بیشتری نیز بگیرد.
در تابستان ها، پکیج هنگام استفاده از آب در شیرها روشن می شود. فقط با بازکردن شیرآب گرم، پکیج اتومات روشن می شود. اما در فصل زمستان، آب گرم داخل پکیج فقط به سمت رادیاتورها در جریان است و اگر شیر آب گرم باز شود، جریان از رادیاتورها قطع و به داخل لوله آب گرم، هدایت می شود. و با بستن آب گرم، مجددا به حالت اول تغییر مسیر می دهد. همه این عملیات به صورت اتوماتیک وار انجام می شود.
مزایای استفاده از پکیج دیواری:
هر کدام از انواع پکیج، خصوصیت و مزایای خاص خود را دارد اما مزیت های استفاده از پکیج دیواری نسبت به بقیه موارد بیشتر بوده و در نتیجه میزان کاربرد این پکیج را در منازل و مکان های اداری و تجاری را هم افزایش داده است.
- وجود سیستم گرمایشی شوفاژی البته بدون احتیاج به موتورخانه مستقل
- استفاده از پکیج به شکل مستقل از واحدهای دیگر و در داخل خانه و امنیت آن
- نگهداری و سرویس کم و راحت و راندمان عملکرد بالا
- مصرف انرژی کمتر
- ایمنی آن به دلیل وجود سنسورهای آب گرم
- روشن و خاموش شدن اتوماتیک و در نتیجه جلوگیری از هدر رفت انرژی و مصرف کمتر
- در دسترس بودن همیشگی آب گرم و انتقال سریع آب گرم به دلیل نزدیک بودن پکیج و مسافت کوتاه
- گرم کردن یکنواخت خانه
- اشغال فضای کم، محدود از قسمت های بالای دیوار
آشنایی با پکیج زمینی:
پکیج زمینی همان موتورخانه های قدیمی اند اما هم کوچکتر و جمع و جورترند و هم بازدهی و عملکرد بالاتری دارند و مصرف سوخت مناسبتری هم نسبت به موتورخانه های قدیمی دارند.
این پکیج ها که در محیط بیرون از خانه نصب می شوند، مخزن دارند و آب گرم درون آنها، جمع آوری شده و بعد از کاهش، مجددا شروع به فعالیت می کنند.
مزایای استفاده از پکیج زمینی:
- تولید گرمای زیاد و مناسب برای ساختمان های با مساحت بالا ( پکیج دیواری برای گرم کردن واحدهای کوچکتر بهتر جواب میدهد)
- سروصدای کمتر نسبت به موتورخانه های قدیمی
- نسبت به موتورخانه فضای بسیار کمتر و محدودتری را می طلبد.
- راندمان بالا و مصرف سوخت کمتر با وجود بازدهی خوب
یکی از تقسیمات در رابطه با انواع پکیج به نحوه خروج دود و دی اکسید کربن و گازهای حاصل از احتراق می باشد.
پکیج دیواری دودکش دار، برای خروج گاز و دود احتیاج به دودکش دارد که همانند بخاری ها، باید از دودکش های سیمانی که درداخل دیوار جاسازی شده اند، استفاده شود. قطر دودکش در این نوع پکیج، حدودا 15 سانتیمتر است و ارتفاع آن باید در حدود 3 متر باشد.
اما پکیج های بدون فن ( بدون دودکش) خروج گاز و مواد زائد را از طریق نوعی دودکش خاص به فضای بیرون منتقل می کند.
پکیج بدون فن را حتما باید در داخل خانه نصب کرد و استفاده از آن در فضای باز ممنوع است. البته دودکش خاص پکیج بدون فن، بدون لوله های سیمانی هم استفاده می شوند فقط نباید در معرض بادشدید قرار بگیرند و برای اینکه مواد سمی به داخل برنگردد، بهتر است در انتهای آن از کلاهک استفاده شود.
پکیج فن دار یا بدون فن؟
-به طور معمول استفاده از پکیج های فن دار(دودکش دار) برای فضای داخل واحدها بهتر بوده و به دلیل خروج مواد اضافه و سمی؛ ایمنی بهتری دارند.
-پکیج های فن دار چون در محفظه ای بسته قرار دارند؛ در صورت تعبیه نشدن لوله سیمانی در داخل دیوارها می توان آنها را در محیط هایی مثل تراس هم نصب کرد. قطر لوله 15 سانتیمتری آن مشکل جدی از نظر فضا، ایجاد نمی کند.
معایب پکیج دیواری:
در کنار تمام محاسنی که انواع پکیج دارد، می تواند معایب محدودی نیز داشته باشند.
پکیج دیواری، برای واحدهای خیلی بزرگ یا با داشتن دو سرویس بهداشتی، جوابگو نمی باشند. برای این موارد باید از پکیج دیواری مخزن دار یا پکیج های زمینی استفاده کرد. و همچنین به طور معمول عمر پکیج ها نسبت به موتورخانه های قدیمی، کمتر است. به غیراز این موارد، به طورکلی، استفاده از پکیج دیواری بیشترین محبوبیت را در بین انواع پکیج دارا می باشد.
شرایط نصب پکیج:
- پکیج را نباید بالای اجاق گاز یا هر وسیله گرمایی دیگر نصب کرد.
- جلوی پکیج باید آزاد و باز باشد و یا لااقل یک متر با دیوار و موانع فاصله داشته باشد.
- معمولا پکیج دیواری دودکش دار را برای دید بهتر داخل کابینت ها قرار می دهند. بنابراین بهتر است با دیواره های کابینت از طرفین حداقل 15 سانتیمتر فاصله داشته باشد.
- کف پکیج تا کف کابینت حدودا باید 120 سانتیمتر فاصله داشته باشد.
نصب پکیج دیواری بدون دودکش و یا دودکش دار، نیازمند رعایت قواعد و اصولی بسیار مهم می باشد که به همین منظور بهترین کار برای نصب و راه اندازی این دستگاه، سپردنش به دست نمایندگی ها و یا تعمیرکاران حاذق است.
با کمک سرویس کاران سامکو، می توانید مشکلات ناشی از نصب غیراصولی و یا هر مشکل دیگر در زمینه انواع پکیج را به راحتی حل کنید و نگرانی از این بابت نداشته باشید.
انواع پکیج حرارتی، تولیدات جدیدی هستند که توانسته اند مشکلات قبلی در ارتباط با موتورخانه های قدیمی را رفع نمایند. پکیج می تواند راندمان مصرف انرژی را بالاتر ببرد
0 نظرات:
پاسخ دهید